Trénereink

  • 51 közvetlen szerződött tréner – kommunikáció, vezetői tréningek, szervezetfejlesztés, coaching, 9808 hónap, több, mint 818 év szakmai tapasztalat, 7676 hónap tréneri tapasztalat, több, mint 100.000 óra coaching óra
  • 23 egészségügyi tréningekben jártas szakember
  • 18 pedagógusoknak szóló tréningekben specializálódott
  • 82 szociális trénigekben jártas szakember

 

Dézsi Réka

Mottóm: “Az emberek elfelejtik, amit mondasz, és elfelejtik, amit teszel. Az egyetlen dolog, amire emlékezni fognak, az, hogy milyen érzéseket váltottál ki belőlük.” – Carl William BuehnerRöviden: iparművész, vezető tréner, szervezetfejlesztési konzulens, coachIpari formatervezőből lett tréner, több, mint 2500 óra tréneri tapasztalattal és 15 éves csoportos és egyéni foglalkozásokkal a tarsolyában, cégünk vezető trénere. A szociális szférából hozott tudást a business vonalon kamatoztatja, fókuszában az emberi kapcsolatok, az együttműködés fejlesztése és a gondolkodásmód paradigmaváltása áll. Lendület, energia, humor jellemzi a tréningeit, maximális tudás és információ átadás, áramlás mellett. Fontos számára az előkészület és az utánkövetés, a megalapozott, célirányos fejlődés érdekében.

Seres Niki

Mottóm: “Odavezethetsz egy embert a tudáshoz, de nem kényszerítheted arra, hogy gondolkozzon.” /Monty Roberts/Röviden: idegenforgalmi közgazdász, tréner, coach8 év tréneri tapasztalattal rendelkező lendületes, vidám tréner, kedvenc témái: együttműködés, kommunikáció, konfliktuskezelés, stresszkezelés, asszertivitás, kreativitásfejlesztés, érzelmi intelligencia, vezetői szemléletformálás és készségfejlesztés, munkatársi készségfejlesztés, csapatépítés, prezentációs kompetenciafejlesztés, tárgyalástechnika.

Kasza Zsolt

Mottóm: “Kreativitást adok el már 30 éve”Röviden: Okleveles közgazdász, team-coach, trénerA reklámszakmába -a Young & Rubicam Nemzetközi reklámügynökséghez- egy ZH-n írt ötletterve alapján került be 1989 ben. 21 év szakmai tapasztalattal rendelkezik, közigazgatási alapvizsgával és párkapcsolati coach is. Kedvenc területe a érzékenyítő tréningek, kommunikáció, asszertivitás, munkavállalói kulcskompetenciák fejlesztése, időgazdálkodás, együttműködés fejlesztése,önismeret, szociális készségek fejlesztése,kapcsolatépítés.

Tóth Tamás

Mottó: „Higgy abban, amit teszel, és tedd azt, amiben hiszel.”Röviden: közgazdász, tréner10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik indoor és outdoor tréningek tekintetében. Precíz tréningei információban és minőségben is maximalizmusát tükrözik. Kedvenc témái: együttműködés, konfliktuskezelés, önismeret, vezetői készségek, kommunikáció, stresszkezelés, időgazdálkodás, csapatépítés in és outdoor.

 

Vargáné Bukucs Zsuzsanna

Mottó: Mindenki megérdemli, hogy meglássuk benne a lehetőséget a kibontakoztatására.Röviden: közgazdász, közgazdász tanár, marketing vezető szakközgazdász, mentorpedagógusTöbb, mint 25 éves oktatói tapasztalattal rendelkezik, mosolya mellett francia tudása is irigylésre méltó. Erőssége a kommunikáció, prezentációs technikák, asszertivitás, önismeret, együttműködés, csapatépítés.

 

Bódi Iván

Mottó: Ha figyelsz, megértenek!

Röviden: Kereskedelmi szakközgazdász, Élelmiszertechnológus mérnök, tréner, coach

72 hónapos szakmai tapasztalattal multi világban is otthon érzi magát. Referenciái között a Bosch és Auchan fejlesztései. Tréningei személyközpontú hozzáállását tükrözik. Erőssége a vezetőképzés, személyiségtipológiák, kommunikáció, eladástechnika, konfliktus- és stresszkezelés, alternatív személyiségfejlesztés, szimulációs tréningek

Kuremszki Andrea

Mottó: Mire megtudtam, hogy lehetetlen, megcsináltamRöviden: Közgazdász, mentálhigiénés szakember, tréner, coachCoachként és trénerként elsődlegesen személyközi és vállalati kommunikáció fejlesztéssel, stratégia tervezéssel foglalkozik. Szervezetfejlesztési és coach munkájában a klasszikus tréning elemeken túl a felhasználói élmény, a UX Design kerül középpontba egyéni, szervezeti és akár termék szinten is.

 

Szabóné Szopkó Beatrix

“Ha a sikernek van titka, akkor az abban rejlik, hogy megértjük a másik ember nézőpontját és az ő szemszögéből is látjuk a dolgokat, nemcsak a sajátunkéból.” – Henry FordRöviden: Export – Import menedzser Külgazdasági szakon, tréner, coachTöbb, mint 10 év szakmai tapasztalat, olasz nyelvtudás és kifogyhatatlan tanulási vágy jellemzi. Tréningei maximális színvonalat képviselnek, lágyan terelik a résztvevőket a fejlődés irányába. Kedvenc témái a kommunikáció, személyiségfejlesztés, vezetőképzés

Teke Eszter

Mottó: Minden mindennel összefügg!Röviden: szociálpedagógus, tréner, coachNyolc éves szakmai tapasztalat a szociális szférában a toborzástól a improvizáción át, egyéni és csoportos foglalkozások keretein belül. Ő a legtöbb eszközökkel dolgozó trénerünk, doboza számunkra is rejt valami újat minden találkozáskor. Erőssége a kommunikáció, konfliktuskezelés, asszertivitás, kapcsolati erőszak, motiváció, kríziskezelés

 

Győri Zoltán Gábor

Mottó: A játék ellentéte nem a munka, hanem a depresszió. Játszani annyit tesz: cselekedni, tudatosan, örömmel és annyira elkötelezetten, mintha az ember tudná, mit hoz a jövő.

Röviden: hittanoktató, tréner, műsorvezető, előadó

Fiatalos dinamikával lehengerlő stílusban tartott trénigek jellemzik. Négy éves szakmai múlttal a rádiókabarétól a szinkron színházi tevékenységeken keresztül a Gamification módszer mellett tette le voksát. Csapatépítők és kommunikációs tréningek résztvevői mindig mosollyal az arcukon távoznak, az élmény hatása sokáig kíséri őket. Erőssége az improvizáció, színpadi/ előadói készségfejlesztés, kommunikáció, együttműködés, gamification/játékosítás, játékos szervezetfejlesztés/csapatépítés .

Szentkatolnay Miklós

Mottó: A legfontosabb számomra az ember, amely minden szerveződés alapja és működtetője. Fel kell ébreszteni a tudatot, hogy lássuk mi magunk vagyunk felelősek minden cselekedetünkért!

Röviden: szociálpolitikus, projektmenedzser, tréner, edző

Majdnem 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkező projektmanager, tréner és szervezetfejlesztő. Szociális szakterület szupervíziójában és kortárssegítő fiataloknak tartott tréningekben nagy tudással rendelkezik. Erőssége a projektmenedzsment, vezetői ismeretek, csapatépítés és az asszertivitás.

Sinkó Dániel

Mottó: “Ez van. És mi legyen?”

Röviden: Akkreditált tréner, kapcsolatdinamikai coach és mentor, módszeres empátia coach

A hiteles önkifejezésen alapuló együttműködés és az empatikus kommunikáció kultúrájának kutatója. A Magyar Pszichológiai Társaság által is elismert akkreditált tréneri végzettségét 2008-ban szerezte. Módszertani palettáját a klasszikus egyéni és csoporttechnikák mellett olyan ritkaságok is színesítik, mint a kibernetikai alapú KapcsolatDinamika, és a Módszeres Empátia. 2012 óta a Psychosophy Acedmy of Central Europe hazai módszeres empátia coach képzéseinek szakmai vezetője.

Kovács Domonkos

Mottó: “Javíthatatlanul optimista vagyok, bár az élet pesszimizmusra szeretne tanítani, de nem hagyom magam.” Vekerdy TamásRöviden: szakközgazdász, trénerKözgazdász vénával, majdnem 15 éves tapasztalattal rendelkező tréner. Szociális és business vonalon dolgozik. Örök optimista, pénzügyi alapismeretektől a vezetőképzésen át a kommunikációs tréningekig széles körben tartott tréningeket. Erőssége a kommunikáció, prezentáció, értékesítési, vezetői, stresszkezelés, időgazdálkodás.

Breiner Tamás

Mottó: Senkit sem akarok meggyőzni. A célom, hogy elbizonytalanítsam Önöket.Röviden: kommunikáció szakos bölcsész, mentalista, tréner, coachElőadásain új megvilágításba kerül mindaz, amit eddig a véletlenről gondoltunk. Tréningjein a teljes interaktivitásra épít, így a résztvevők számtalan meglepetés mellett aktív résztvevője a folyamatnak. Lebilincselő eszköztárral dolgozik, ott használja tudatosan mentalista képességeit, ahol lehetősége nyílik erre. Erőssége a kommunikáció, prezentáció, vezetői kompetenciafejlesztés, konfliktuskezelés, csapatépítés, értékesítés.

Csonka Ágnes Kinga

Mottó: Éld át az érzéseid, ismerd fel az igényeid, találj rá a saját megoldásaidra, kommunikálj hatékonyan, akkor is, ha vitád, konfliktusod, nehéz élethelyzeted, gubancod van,magaddal vagy másokkal.Röviden: Középiskolai tanár, mentálhigiénés szakember, mediátor, tréner, családterapeuta jelölt, szinkrondramaturgEmberekkel és a történeteikkel foglalkozik, különböző, az adott helyzethez igazodó keretek között. Mentálhigiénés szakemberként a rogersi kliensközpontú segítő beszélgetések módszerével támogatja nehéz élethelyzetbe ragadt kliensei továbblépését.

Igazságügyi mediátorként konfliktusok békés rendezését, válási megállapodások előkészítését segíti. Trénerként konfliktuskezelés, együttműködés fejlesztés, kommunikáció fejlesztés és asszertivitás, írott kommunikációval kapcsolatos kompetenciák, érzékenyítés, általános személyiségfejlesztés és önismeret, outdoor csapatépítés és élményprogramok állnak közel hozzá.

Matyuc Péter
Röviden: Executive coach, védelmi igazgatási szakértő, tréner, családterapeutaRendkívül jó képességű, szuggesztív előadó. A hallgatók figyelme egy pillanatra sem lankad. Nagyon jó tréner,22 év elméleti tudással és gyakorlati tapasztalattal. Erőssége a csapatépítés, krízismenedzsment- és kommunikáció, motivációs tréning, pedagógusképzések, érzékenyítés, szervezetfejlesztés, karitatív programok szervezése CSR-stratégia-fejlesztés, környezeti és fenntarthatósággal kapcsolatos képzések, előadások, bármilyen angol nyelvű képzés megtartása.
Molnár Adrián

Mottó: A feltétel nélküli elfogadás a legnagyobb élmény, amelyet egy ember átélni képes.” C. RogersRöviden: mérnök-fizikus, mentálhigiénés szakember, személyügyi üzleti szervező, coachAz elmúlt 20 évben a humán fejlesztés számos területével foglalkozott, ebből 8 évet Albániában. A nagyvállalatoktól a nonprofit szervezetekig, vezetőktől a szociális szakembereken át kamaszok képzéséig széles a paletta. Nagy hangsúlyt fektet az érzelmi intelligencia az együttműködés és a pozitív látásmód fejlesztésére. Legfőbb „eszköze” a személyisége és attitűdje: a másik ember elfogadása, iránta kifejezett bizalma, hitelessége és empátiája. Önismereti, személyiségfejlesztő képzések, vezető képzések, kommunikációs tréningek, empátia, érzelmi intelligencia fejlesztő képzések, csapatépítők, együttműködés fejlesztő képzések, önkéntesek képzése, motivációs előadások állnak a legközelebb személyiségéhez.

Molnár Károly

Mottó: Hiszem, hogy minden ember rendelkezik egyedi tálentumokkal, amelyek ragyogni akarnak.Röviden: informatikus mérnök, tréner, coach, szervezetfejlesztőHitvallása szerint a különleges értékteremtés az együttműködő és hatékony csapatok hálózatán keresztül jön létre, amihez elengedhetetlenül szükséges az ön- és csapat reflexió, az empatikus kommunikáció, az agilis gondolkodás, és a tudatos vezetői támogatás, ami elősegíti a belső fegyelemből fakadó felelősség vállalás kialakulását. Tréningei tükrözik a több, mint 26 éves szakmai tapasztalatát. Erőssége a konfliktuskezelés, kommunikációs tréning, empátia a testből, ön és csoport reflexió, agilis átállás, facilitátor képzés, facilitált események, önszerveződő csoportok indítása és követése, nagy hatékonyságú csapatok létrehozása, digitális átállás segítése, burnout megelőzés, érték alapú döntéshozás és delegálás, időgazdálkodás.

Révész Árpád

Mottó: Ismerd meg Magad, és ismerd fel mindenkiben az EmbertRöviden: közgazdász, trénerLeghosszabb szakmai tapasztalattal rendelkező trénerünk, több, mint 43 éve oktat. Szociális szférában és üzleti környezetben egyaránt könnyedén mozog, ötletei, empátiája pozitívan hatnak a résztvevőkre. Az emberi kommunikáció NEM információ-átadás. Több és máshogy. De az IT-t az emberi gondolkodás hozta létre. Tehát van összefüggés, csak rá kell jönni, hogy mi az és miér azt. És ezalatt megérthetjük Önmagunkat. Vagy ha nem, legalább az első lépést megtettük a jó irányba. Erőssége az IT mellett a kommunikációs tréning, vezetői tréning.