A garden for wondering

A tűnődés kertje

Kíváncsi lenne a tanítás újfajta megközelítéseire? Hogyan tudjuk a gyerekeket közelebb vinni a természethez? Hogyan lehet egy barátságos és hatékonyan működő közösséget létrehozni? Hogyan hat a kert az emberek megbízhatóságára és motivációjára? Hogyan tudja segíteni a játékosság a tanulást? Hogyan lehet egy kertet használni különböző tantárgyak tanításában?

Az Erasmus+ program keretein belül is elérhető két képzésünk célja, hogy válaszokat és lehetséges megoldásokat kínáljon ezekre a kérdésekre, és hogy a szabadtéri tanításban rejlő perspektívákat megmutassa. A részletes leírás és program az alábbi linkeken érhető el, angol nyelven:

A garden for wondering – The methods of outdoor learning in schoolgarden programs

A garden for wondering – Sustainability in schools, teaching outdoors

 

Kiknek ajánlott ez a képzés?

Főként általános- és középiskolai tanárokat és igazgatókat, oktatási tanácsadókat várunk, akik gyerekekkel foglalkoznak, és szociális munkásokat, valamint bárkit, akit érdekel ez a téma.

 

Milyen képességek és módszerek sajátíthatók és fejleszthetők a képzés során?

  • különböző tudományok/szakterületek tanítása a kertpedagógia módszereivel
  • tanterv és tanmenet tervezése, stratégiai gondolkodás a tanításban
  • kertpedagógia, a szabadtéri tanulás módszertana
  • a dráma az oktatásban módszertana a gyakorlatban
  • képességek, amelyekkel jobb vezető lehet valaki
  • közösségi kezdeményezések, közösségek létrehozásának módszertana
  • együttműködés, csapatmunka az oktatásban

 

Módszertan

Szabadtéri oktatás, tapasztalat alapú oktatás, (dráma az oktatásban, kertpedagógia), közösség

Rólunk

Learning Innovation Kft. 2000 óta foglalkozik céges és tanári képzésekkel, valamint nagy tapasztalattal rendelkezik az innováció és a szervezési fejlesztések területén.

Learning Innovation Kft. olyan projekteket kivitelez, amelyeken új oktatási módszereket, önismeretet, konfliktus- és erőszakkezelést lehet elsajátítani, miközben a környezettudatosság növelése zajlik az oktatás, a csapatépítés során a szervezetek és tanárok számára is. A gyakorlati és módszertani tapasztalatokon alapuló gyakorlat orientált képzéseink új inspirációt és megközelítést hoznak az oktatásba azért, hogy a tanárok módszerei még korszerűbbé váljanak.